GRB st Baner PD

PODSUSED

 

Podsused je gradska četvrt grada Zagreba i obuhvaća najzapadniji dio područja grada Zagreba. Na istoku i jugu graniči s gradskim četvrtima Vrapče, Črnomerec, Stenjevec i Novi Zagreb - zapad, na jugozapadu, na Savi, s općinom Sv. Nedelja, a na zapadu, na rijeci Krapini, s gradom Zaprešićem.

Podsused su zapadna vrata grada Zagreba. Stoga je identitet ove
četvrti ponajprije povezan s prometnicama koje  u smjeru istok-zapad, vode prema središtu grada, Alejom Bologne i Samoborskom cestom. Veći dio prostora je urbaniziran, a brdski, sjeverni dio, zadržao je poneka ruralna obilježja.

Na području gradske četvrti u medvedničkoj spilji Veternica, iznad naselja Gornji Stenjevec, otkrivene su kosti pračovjeka (homo Crapiniensis) stare više od 35.000 godina. Uz ostatke toga pradavnog  stanovnika ovih prostora nađene su i kamene sjekire, šiljci i strugala, karakteristični uporabni predmeti visoke kulture neoličana.
O prvim stalnim naseljima na području Vrapča svjedoče ostaci tzv. kulture polja sa žarama, iz razdoblja između 1.700. i 750. prije Krista.

Iz razdoblja dolaska Slavena na ove prostore u Podsusedu je pronađen grob slavenskog ratnika sa željeznim i brončanim oružjem (9. st.). U srednjem vijeku, u vrijeme vrlo burnih zbivanja na ovom području, oblikuju se i toponimi Podsused i Vrapče. Prvi upućuje na smještaj naselja podno staroga feudalnog posjeda Sused. Potonji, pak, potječe od staroslavenske riječi "rab" koja je označavala roba ili kmeta, što je u izravnoj vezi sa činjenicom da se radi o najvećem feudalnom posjedu u ovom kraju. Rodbinskim vezama i nasljeđivanjem u 16. stoljeću taj je posjed došao u ruke zloglasnog Franje Tahija protiv kojega su se seljaci digli u poznatoj buni 1573. U prodorima Turaka u ove krajeve, potkraj 16. i na početku 17. stoljeća, popaljena su ovdašnja sela i porušene crkve.

Prvi snašniji poticaj naseljavanju ovoga dijela Zagreba daje gradnja željezničke pruge Zidani Most - Zagreb -  Sisak. "Zagorska željeznica" sagrađena je 1886., a uskotračna pruga Zagreb-Samobor puštena je u promet 14. svibnja 1901. godine. Neposredno nakon II. svjetskog rata cijelo je područje Gradske četvrti Podsused  - Vrapče još izvan granica grada Zagreba. Tek 23. prosinca 1949. u okvir grada ulaze dijelovi područja Borčec, Podsused, Stenjevec Gornji i Vrapče Gornje i  Bregi.

Na najzapadnijem dijelu Medvednice , samo 200 udaljeno od Save, na 195 mnv su ruševine stare gradine Susedgrad. Okoliš je uređen kao park s klupama.